, Frederik Vandormael

Of je nu een familiefeest aan het organiseren bent, verantwoordelijk bent voor het vrijgezellenfeest van je broer of een manager bent op zoek naar een creatieve manier van teambuilding voor je werknemers, een VR experience of VR escape game is een leuke, spontane activiteit die veelzijdig is en aan te passen is aan jouw specifieke wensen voor een uniek groepsuitje.

 

Als eindejaars teambuilding , verzamelden 30 mensen van onze klant Limburgs Landschap zich in Kasteel Engelhof in Houthalen, om deel te nemen aan een VR escape game. Het was geleden van 2019 dat ze nog een teambuildingevent hadden georganiseerd dus de verwachtingen waren hoog.

Het werd een dag vol plezier, teamwork, een VR game en feestvreugde!  

Een ochtend vol games gevolgd door een heerlijke lunch

De dag begon met verschillende teamboostergames. Die bleken een geweldige manier te zijn om het ijs te breken, en om de wat terughoudende collega’s over de streep te trekken. Zo kon iedereen elkaar wat beter leren kennen en de banden versterken. Dit zette de toon voor een positieve en gezellige dag onder de deelnemers.

Na een ludieke ochtend vol teambuildinggames, was er een broodnodige lunchpauze. Er werd heerlijke 3 gangen geserveerd, waar iedereen van kon genieten. Tijdens de lunch was er ook de gelegenheid voor gemoedelijke gesprekken onder elkaar, over van alles en nog wat. Zo zag je de gevolgen van de teambuilding oefeningen meteen in actie.

VR game als hoogtepunt van de dag

Toch moest het hoogtepunt van de dag nog komen. Want voor de rest van de middag, na de lunch, was het belangrijkste spel gepland, een escape game: VR Excalibur The Mystery. Een spel waarin je als team samenwerkt om het legendarische zwaard Excalibur uit de rots te trekken.

Elk team had zijn eigen unieke hoedje, naar thema natuurlijk. De teams begonnen vol goede moed aan de VR experience. In elk team werkten medewerkers nauw samen, want alleen zo konden ze het zwaard voor zich winnen. Eén voor één werden verschillende omgevingen verkend, van zaal tot zaal. Ze waren op zoek naar alle puzzels en raadsels die opgelost moesten worden door het team.

Deze activiteit verbetert communicatie en teamwork vaardigheden, want de spelers moeten op elkaar vertrouwen om verder te kunnen komen in het spel. Slechts één speler heeft de VR bril op, maar de anderen kunnen met hem meekijken via een scherm en zo tips geven voor het spel. De speler met de bril op moet op zoek naar alle objecten in een ruimte en deze onderzoeken. Zo kan het team vervolgens samen de puzzels oplossen. Soms door middel van extra documenten en gadgets.

Uiteindelijk, nadat iedereen een keer de VR bril op heeft gehad en de laatste 3D puzzel wordt opgelost, kan je het zwaard uit de rots trekken en heb je het spel gewonnen. En hiermee is ook het einde van de dag gekomen, maar een legendarisch zwaard terugvinden is een mooie afsluiter. Weer een groep mensen tevreden naar huis; het feestelijke thema voegde in dit geval nog een extra vleugje plezier toe.

Het was een super teambuilding! Een programma dat helemaal aan onze verwachtingen voldeed. Alle werknemers waren enorm enthousiast en hebben er enorm hard van genoten. De games werden prima begeleid door de animatoren, een echte meerwaarde.

Ingrid Fizgal - Limburgs Landschap

Onze teambuilding activiteiten bieden bedrijven de kans om op een leuke en effectieve manier aan hun team te werken. Of je nu wilt inzoomen op specifieke uitdagingen, je teamvaardigheden wilt verbeteren, of gewoon wilt genieten van een dag vol plezier en spel, er zijn verschillende opties om aan je behoeften te voldoen.

Met een brede waaier aan activiteiten en een toegewijd team van professionals, helpt City Rush je team te groeien, te leren en te verbeteren, allemaal terwijl je een onvergetelijke dag vol plezier beleeft!

Lijkt zo'n teambuilding jou ook wat?

City Rush is een gepassioneerd bedrijf gespecialiseerd in het organiseren van teambuildings. Bekijk snel ons aanbod van activiteiten.
Frederik Vandormael
Geplaatst door
Frederik Vandormael